Producătorii de mașini japonezi au descoperit că trișează la testele de siguranță

Producătorii de mașini japonezi au descoperit că trișează la testele de siguranță
Oficialii Ministerului Transporturilor din Japonia intră în sediul Toyota Motor Corporation pentru o investigație la fața locului privind neregulile de certificare în Toyota, centrul Japoniei, pe 4 iunie 2024.

Un scandal privind testele de siguranță a vehiculelor din Japonia s-a extins luni, deoarece cinci producători auto locali s-au dovedit că au transmis date incorecte sau manipulate atunci când au solicitat certificarea unora dintre mașinile lor.

Acești producători auto au fost Toyota, Mazda, Honda, Suzuki și Yamaha, potrivit Ministerului Transporturilor din Japonia.

Yoshimasa Hayashi, purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, a numit această abatere „regretabilă”.

Cele mai recente dezvăluiri au venit după ce acest minister a cerut producătorilor de automobile la sfârșitul lunii ianuarie să investigheze cererile de certificare, după ce anul trecut a avut loc un scandal de teste de siguranță la fabrica Toyota Daihatsu, care producea mașini compacte.

Toyota a spus că abaterea sa a avut loc în timpul a șase teste diferite efectuate în 2014, 2015 și 2020.

Mașinile afectate au fost trei modele de producție – Corolla Fielder, Corolla Axio și Yaris Cross – și versiuni întrerupte ale a patru modele de mașini populare, inclusiv un model vândut sub marca de lux Lexus.

Akiod Toyoda, nepotul fondatorului Toyota și fostul director executiv al Toyota, a declarat într-o conferință de presă: „În calitate de responsabil al Grupului Toyota, aș dori să le cer scuze sincer clienților noștri, fanilor de mașini și tuturor părților interesate pentru acest lucru. .”

Mazda a suspendat livrarea mașinii sale sport Roadster RF și a hatchback-ului Mazda2 de joi săptămâna trecută, după ce a constatat că lucrătorii au modificat rezultatele testelor software-ului de control al motorului, a declarat această companie într-un comunicat.

Mazda a constatat, de asemenea, că testele de impact ale modelelor de mașini Atenza și Axela au fost modificate prin utilizarea unui temporizator pentru a declanșa airbag-urile în timpul unor teste de coliziune frontală, în loc să se bazeze pe un senzor de bord pentru a detecta o coliziune. Aceste două modele de mașini nu mai sunt în producție.

Yamaha a declarat că a oprit livrările unei motociclete sport. Honda a spus că a găsit greșeli în testele de zgomot și de putere pe două duzini de modele de mașini care nu mai sunt produse. Această abatere în Honda a avut loc pe o perioadă de peste opt ani până în octombrie 2017.

Ultimele articole

spot_img

Articole înrudite