Supercar Akula cu V8 de 592 CP și cutie de viteze manuală

Ginetta dezvăluie un supermașină legală cu V8 de 592 CP și cutie de viteze manuală. Akula apare în sfârșit ca supermașină plină de competiție, cu mai mult spațiu de portbagaj decât un Ford Puma.

Ginetta Akula

Ginetta, cu sediul în Leeds, a dezvăluit Akula, un supermașină de 592 CP, propulsat de un V8 atmosferic de 6,4 litri cu opțiune de cutie de viteze manuală.

Evoluând de la conceptul 2019 cu același nume (însemnând „rechin” în rusă), acest coupé cu două locuri are un design exterior agresiv cu aerodinamică derivată din Le Mans, oferind în același timp o capacitate de portbagaj de 473 de litri – mai mare decât un Ford. Cizma lui Puma. Ginetta o descrie ca fiind o mașină „continent-crosser” care întruchipează ingineria sportului cu motor „în forma sa cea mai pură”. Akula cântărește doar 1190 kg, în principal datorită monococii și cadrului secundar din fibră de carbon.

Cu motorul său montat pe partea centrală, care produce 592 CP și 670 Nm de cuplu la 5100 rpm, Akula poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde, egalând viteza lui Maserati MC20.

Ginetta Akula
Ginetta Akula

Puterea este trimisă către roțile din spate, care sunt echipate cu anvelope Pirelli P Zero, fie printr-o cutie de viteze automată cu șapte trepte, cu dublu ambreiaj, fie printr-o cutie manuală cu șase trepte, cu ambreiaj cu trei discuri. Ginetta a declarat că un efort semnificativ a fost depus pentru a perfecționa dinamica Akula. Un factor cheie a fost amplasarea motorului V8, care a dus la o distribuție a greutății 50:50 față-spate. Această poziție a permis, de asemenea, instalarea de brațe mai lungi, oferind inginerilor flexibilitatea de a crea o configurație reglabilă a suspensiei care oferă „o experiență excelentă de manevrare”.

Ginetta Akula
Ginetta Akula

Frânarea este asigurată de discuri de 360 ​​mm față și spate – cu oțel standard sau carbon-ceramice disponibile prin pachetul opțional Race Pack – și etriere cu patru poturi. Pachetul de curse include, de asemenea, hamuri de curse în șase puncte, decalcomanii de curse Ginetta și un costum complet de curse, excluzând casca. În interiorul mașinii, există un volan de curse multifuncțional din fibră de carbon, împreună cu un ecran de infotainment dezvoltat de Ginetta și un încărcător wireless.

În interiorul Ginetta Akula
În interiorul Ginetta Akula

„În cei 20 de ani în care am deținut Ginetta, au existat nenumărate momente importante. Niciunul, însă, nu depășește lansarea lui Akula”, a spus șeful Ginetta, Lawrence Tomlinson.

Vor fi produse doar 20 de unități de Akula, cu prețuri începând de la 275.000 de lire sterline înainte de taxe. Akula se alătură gamei de mașini rutiere a Ginettei alături de recent lansata mașină sport G56 GTR și de G10 „remasterizat” din anii 1960.

Recent Articles

spot_img

Related Stories

Stay on op - Ge the daily news in your inbox