China a retras Japonia ca exportator de automobile nr

China a retras Japonia ca exportator de automobile nr
Mașinile pentru export parcează într-un port din Kawasaki, la vest de Tokyo, pe 20 decembrie 2012. Datele unei asociații japoneze din industria auto arată că China a depășit Japonia ca cel mai mare exportator de vehicule din lume anul trecut. (AP Photo/Koji Sasahara)

Datele unei asociații japoneze din industria auto arată că China a depășit Japonia ca cel mai mare exportator de vehicule din lume anul trecut.

Asociația producătorilor de automobile din Japonia a raportat că Japonia a exportat 4,42 milioane de vehicule în 2023, în creștere cu 16% față de anul precedent, în timp ce vânzările interne de automobile au totalizat aproape 4,78 milioane de vehicule.

Potrivit cifrelor publicate anterior de Asociația Chinei a Producătorilor de Automobile, China a exportat 4,91 milioane de vehicule anul trecut. A fost cu aproape 58% mai mult decât în ​​anul precedent. O mare parte a creșterii a fost determinată de livrările de vehicule electrice și hibride.

Exporturile de mașini ale Japoniei au totalizat 4,2 milioane în 2022. Această țară a deținut rolul de exportator de top din 2017.

În general, vânzările de mașini în Japonia au fost în cea mai mare parte în scădere din 2000.

Toyota și alți producători de mașini japonezi, inclusiv cei care produc camioane și autobuze grupate în JAMA, au dezvoltat vehicule electrice, dar investesc și în hibrizi, pile de combustie și alte tipuri de motoare.

Recent Articles

spot_img

Related Stories

Stay on op - Ge the daily news in your inbox